tisdag 18 december 2012

God Jul för tredje gången (och julen är inte ens här än)

Tänkte köra en liten utvecklare på Lottas inlägg och lägga ut lite bilder på vårt trevliga julbak/julbord som vi väldigt duktigt lyckades ordna ihop. Allt smakade bra (till och med den engelska rödbetssalladen som inte såg ut som vanlig svensk) och det kändes verkligen som ett autentiskt svenskt julbord med de flesta traditionsenliga tillbehören. Vi lyckades även imitera prinskorv med grisfötter. Dock fick vi nöja oss med en annan sorts korv men det var så nära man kan komma utan rätt sorts korv. Köttbullarna smakade bra och lussekatterna blev goda men tog lång tid att göra eftersom vi bara kunde slänga in en plåt med 6 katter i taget. Och vi hade dubbel sats. Och vi gjorde allt knådande för hand (bra gjort Lotta!). Dock blev de inte särskilt gula då saffranen inte var stött och vi hade ingen mortel. Nåja, det smakade i alla fall jul!

När vi skulle handla alla ingredienser runt ett-tiden tänkte vi att tiden kommer räcka gott och väl, men det tog oss hela dagen att baka och laga mat. Runt klockan nio på kvällen fick vi slå oss ner vid matbordet. Det kändes verkligen värt det efter allt slit.








Translation:
We celebrated a mini Swedish Christmas on Sunday with everything that goes on a julbord (christmas table). Meatballs and saffron buns were some of the things we made during the day.


3 kommentarer:

  1. Tycker att minen på första bilden utstrålar samma skräckblandad förtjusning som bara vissa stationer på Teknikens hus i Luleå kan frambringa hos säg sju-åtta år gamla barn.

    Och jag censurerade delar av inlägget... är en svag människa. Förlåt... :)

    SvaraRadera
  2. Men Lotta! Du är ju så fin. Inget fel på din nuna inte. Jaja, du bestämmer ju ;p

    Såg att du ändrade storleken på bilderna också. Tack! Jag var för lat. Lol.

    SvaraRadera
  3. Hobby-ocd:n som gör sig påmind igen... :)

    SvaraRadera