måndag 22 oktober 2012

Baguette, crêpe and entrecôte

Ja, så var dagarna i Paris över. Vi kom hem sent igår kväll med tåget och det kändes väldigt skönt om jag ska vara ärlig. Paris var väldigt fint men otrevligt på samma gång. Arkitekturen var fin. Människorna var otrevliga. Inga romantiska vibbar i luften heller. Men visst är det värt att se, absolut! Men det känns väldigt skönt att vara tillbaka på Londons gator, åka i stora och relativt rena tunnelbanevagnar och känna den trevliga atmosfären. Här kommer några bilder men många fler kommer upp sen från Joshs mobil då jag hade slut batteri i min en hel dag (och hade glömt minneskortet till kameran. Bra planering där, Karin!). Så ni kommer få se fler bilder från Notre Dame, Triumphbågen och Louvren och en lite mer ingående beskrivning av vad vi hade för oss under dessa fyra dagar. Här får ni några på det där tornet och en båttur på Seine. Lyckades inte sätta bilderna i ordning dock så det kan se lite kaotiskt ut.


Vid Eifeltornet fanns det en massa björnar som var tillägnat alla världens länder. Detta var Irland. Sverige kan du se längre ner. Vet inte riktigt om jag tyckte att den björnen representerar Sverige på ett så bra sätt. 
Dörrarna på byggnaderna var gigantiska och fina.Notre Dame var väldigt imponerande
Fransk balkong på hotellrummet
På franska McDonalds kan man köpa bakelser av alla de slag
En bagare som fyllde sin van med baguetter. Kändes väldigt stereotypiskt franskt. 
Svenska björnen
Kön till Eiffeltornet var för lång för att vi skulle orka stå där. Vädret var alltför fint för att vi skulle spendera dagen i en kö så vi satte oss på en båttur istället.   
Translation:
Paris was beautiful but the people there are not very nice. Especially if you have to speak english with them. Here are some pictures from my phone. More will come from Josh's phone. Enjoy!

1 kommentar: